O mnie

CZEŚĆ. JESTEM JANEK.

Kucharz & podróżnik. Kocham dobre jedzenie, ciekawych ludzi i niezapomniane podróże.

Historia powstania bloga

Będąc jeszcze dzieciakiem fascynowałem się światem gastronomii, kuchnia to było to. Po prostu słyszałem jak do mnie szepcze. Choć w dzieciństwie raczej bałem się przyznać, że podoba mi się gotowanie – bo wcześniej nie wiele się słyszało o kucharzach w świecie dzieciństwa. To i tak próbowałem po cichu sił w kuchni z dziadkiem Stasiem i moją Mamą. Dzięki nim zostałem wprowadzony. Dorastałem z tą myślą pogłębiając swoją pasje zarazem wyobrażając sobie, że kiedyś będę prowadził własny program kulinarny.

Stało się. Mam coś lepszego niż program niezależnego, prowodyrem była podróż do Azji. Choć początkowo nie miałem pieniędzy na wyjazd, lecz szybko rzuciłem prace w Polsce, która no nie oszukujmy się nie przynosiła kokosów bo jakieś 2200zł przy wynajmowaniu mieszkania i opłatach za studia, średnio było coś odłożyć. Pojechałem do Francji na jabłka. Będąc tam 2 miesiące odłożyłem pieniądze na miesięczną podróż i kupno kamery do nagrywania vlogów.

Wspomniałem vloga, ponieważ pierwotnie zakładałem, że będę nagrywał tylko filmy i wrzucał na yt. Niestety brakowało mi czegoś dla osób, które nie mają czasu na to, aby za każdym razem oglądać moje filmy, żeby zapełnić swój głodny brzuszek. Powstał pomysł, że BLOG MUSI POWSTAĆ. Tak się stało, lecz technologia przerosła moje siły i nie widzieliście przez pierwszy rok zbyt wiele treści. Dobra było ich zabójczo mało bo łącznie ”aż” 7 wpisów z czego 4 z nich to przepisy na potrawę. Przeszkadzało mi, że bariera techniczna stanęła mi na drodze do zrealizowania kolejnego postawionego celu na mojej drodze. Pomyślałem więc: JANEK OGARNIJ SIĘ CHŁOPIE. No i to zrobiłem 🙂

Najczęściej zadawane pytania

Czy istnieje jakieś danie, którego nie spróbujesz?

Przed wyjazdem do Wietnamu odpowiedziałbym stanowcze nie do zjedzenia szczura, ponieważ mam fobie na wszelakie gryzonie. Ale dziś muszę odpowiedzieć, chyba nie ma takiej rzeczy, bo ciekawość smakowa jest silniejsza niż strach.

Jak zazwyczaj podróżujesz?

Podróżuje najtaniej. Z dwóch powodów: bo jest tanio i poznaje się mnóstwo wspaniałych osób. Śpię zazwyczaj u kogoś, kto zechce mnie przenocować albo w hostelach, czasem w namiocie. Przemieszczam się tanimi liniami lotniczymi, autobusami lub na stopa. Wolę zainwestować w pyszne jedzenie niż w wygodne spanie 🙂

Czy zamierzasz wprowadzić jakiś sklep internetowy ze swoimi gadżetami?

Nie wykluczam tego, lecz na tą chwilę wole się skupić na rozwinięciu kanału i bloga

Cieszę się, że mogę pokazać Wam swoje spojrzenie na świat i na smak . Niech ten blog będzie dla Was inspiracją do działania w kuchni, przyczyni się do realizowania własnych marzeń. Wszystko jest do osiągnięcia, zależy tylko od tego czy na prawdę tego chcemy.

Chciałem podziękować w tym miejscu osobą dzięki, którym nie zaprzestałem w dążeniu do realizacji tej pasji, choć takich momentów było kilka. Dziękuje Madzi, Rodzicom, Bratu, Klaudii, Hubertowi, Karolinie, Patrycji i Wam za to, że oglądacie moje publikacje, czytacie i jesteście zaangażowani, dzięki temu wspólnie to miejsce tworzymy lepszym…
Dziękuję 🙂

Gotowanie to pasja, więc może wydawać się nieco temperamentne w taki sposób, że jest zbyt pozytywne dla gołego oka.

Gordon Ramsay

Dziękuję za poświęcenie chwili na przeczytanie

Zapraszam Was do mojego ŚWIATA – poznajcie moje przepisy, uczestniczcie ze mną w podróżach i wspólnie dyskutujmy o tym co pyszne.

Czy masz pytania dotyczące przepisów? Jak masz pomysł na odcinek wspólny lub wpis, napisz śmiało. Wejdź w ”kontakt” w tym celu, aby uzyskać dalsze instrukcje.

Close
Your custom text © Copyright 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Close